GIC SE*For Keeps We Belong, DVM

Maisa muutti elokuussa 2014 Ruotsista Ylivieskaan yhdessä siskonsa Miisun kanssa. For Keeps -kissalasta piti alunperin tulla vain yksi tyttö, mutta parin muuttujan jälkeen tänne tulikin kaksi kissaa. Varsin nopealla aikataululla tehty päätös kahden sisaruksen ostamisesta on päätös, jota ei ole pitänyt katua. Kun sisaruksilla on ollut toisensa, on kotiutuminen sujunut todella hyvin.

Maisa on luonteeltaan todella utelias. Kun ulko-ovi käy tai jokin rapisee jossakin, on Maisa heti tarkistamassa, kuka tulee tai mikä rapisee. Maisa seikkaileekin monesti paikoissa, joissa se ei saisi olla. Mutta minkäs teet, kun uteliaisuus voittaa. Maisa näyttääkin tekevän ensin ja miettivän vasta sen jälkeen.

Rakenteeltaan Maisa on hieman pienempi ja hennompi kuin siskonsa. Mikään rääpäle Maisa ei silti ole, vaan kokoa, korkeutta ja pituutta riittää. Tällä hetkellä painoa on komeasti yli viisi kiloa.

Näyttelyitä on kierretty maltillisesti ja pääsääntöisesti olemme kulkeneet vain suht lähellä olevissa näyttelyissä. Maisan menestys on ollut erinomaista ja vuosi 2016 oli näyttelyiden osalta loistava. Näyttelyviikonloppuja tuli vain puolenkymmentä, mutta menestys oli sitäkin parempaa.

Vuoden 2016 aikana Maisa oli Best In Show kolme kertaa. Jättipotti tuli vuoden päätteeksi Kuopiossa, jossa Maisa oli BIS kumpanakin päivänä, sunnuntaina kaikilla tuomariäänillä. Samana viikonloppuna Maisa tienasi myöskin DVM-tittelin.

Vuoden 2016 pisteet riittivät II-kategorian naaraiden kisassa kakkostilalle ja sama sijoitus tuli myös Norjalainen metsäkissa ry:n vuoden kissa -kilpailussa. Oman yhdistyksemme eli POROK:in kisassa Maisa sijoittui kolmanneksi.